top of page
  • yvo006

Egen tunnel for strømkabler mellom Smestad og Sogn

ON Energi er stolt av å være totalenetreprenør for kabelmontasjen i Statnett sitt prosjektet som kanskje er ett av de mest spennende og kompliserte kabelprosjektene i Norge. Her har vi virkelig fått brukt, og videreutviklet, den gode kompetansen og gjennomføringsevnen som finnes i selskapet.


Gjennomføring av prosjektet viser kapasiteten og kompetansen som finnes i ON Energi - en av de ledende aktørene for prosjekter til kraftforsyninga i Norge.


https://www.facebook.com/watch/?v=5227210747386140


For første gang har Statnett bygget en egen tunnel for strømkabler i Oslo. Tunnelen er 4,2 kilometer lang og går mellom Smestad og Sogn i Oslo. Nå er det første kabelsettet satt i drift 🥳


Idriftsettelsen av det første kabelsettet er et viktig tiltak for å styrke strømnettet i og rundt hovedstaden ✨


Tunnelen ble sprengt fra både Smestad og Sogn-siden. I oktober 2019 møttes de to tunnelløpene og gjennomslaget var et faktum. Siden da har det det blitt jobbet med å klargjøre tunnelen og få installert de to nye settene med 420 kV kabler.


Tunnelprosjektet har vært Norges første fossilfrie tunnelarbeid. Det betyr at alle anleggsmaskiner, lastebiler og biler i byggefasen har gått på strøm eller fornybar diesel.

203 visninger0 kommentarer
bottom of page